Nieuws

RIVM negatief over risico IPL/laserbehandelingen

Nog net voor haar ambtstermijn er op zit, stuurde Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een tweede rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar de Tweede Kamer. Het RIVM adviseert de overheid over volksgezondheid en een gezonde leefomgeving. In het rapport meent het RIVM dat het niet mogelijk is om veilige grenswaarden vast te stellen voor behandelingen met IPL/laser.

ANBOS is verontwaardigd, want volgens het rapport Licht op de zaak van Sentix, is het namelijk wel mogelijk om veilige waarden op te stellen. Maar deze conclusie heeft het RIVM naast zich neergelegd.

 

De brancheorganisatie voorziet een hoge inkomstenderving bij schoonheidsspecialisten als de minister van VWS het RIVM-rapport overneemt. Zo zullen de Nederlandse schoonheidsspecialisten voor een kleine 60 miljoen euro aan schade lijden. Dit komt door directe omzetderving (35 miljoen euro), doorlopende leasecontracten (19 miljoen euro) en afschrijvingskosten (4 miljoen euro). ANBOS verwacht dat de wetswijziging het faillissement van een aantal salons zal betekenen.

Bestel nu 2 gratis proefnummers » « Overzicht

Bestel 2 gratis proefnummers

Aanmelden Nieuwsbrief