Nieuws

Jantine van ’t Klooster nieuwe voorzitter ANBOS

Jantine van ’t Klooster is op 30 oktober 2017 benoemd tot voorzitter van ANBOS. We stelden de kersverse voorzitter een aantal vragen.

Je bent gekozen als nieuwe voorzitter van ANBOS. Hoe ga je beginnen?
“In de periode dat ik kandidaat-voorzitter was, heb ik met zoveel mogelijk mensen gepraat. Nu begint mijn inwerkperiode pas echt. Ik wil vooral horen wat de leden willen, want het is hun ANBOS.”

 

Op welke punten ga jij jouw aandacht vestigen?

“Samen met de vier andere bestuursleden en het team op kantoor wil ik me oriënteren op de toekomst van ANBOS. Wat kan er beter en wat moet vooral zo blijven? Ik denk dat de communicatie met de leden beter kan. Graag hoor ik van ze als er iets speelt. Ik hoop dat ze de brancheorganisatie dan weten te vinden. Daarnaast zie ik dat de betrokkenheid met ANBOS groter kan zijn. Er worden steeds minder schoonheidsspecialisten lid van ANBOS. Ik wil vooral proberen om ook de jonge leden en de minder actieve leden te betrekken.”


Hoe zie jij de wetswijziging met betrekking tot IPL/laser die het kabinet misschien door gaat voeren?

“De belangen zijn heel groot. Als het kabinet besluit dat alleen BIG-geregistreerde behandelaars deze behandelingen mogen uitvoeren, kun je daar niks meer aan veranderen. Dan moeten we oplossingen bedenken om zo goed mogelijk met deze beslissing om te gaan. Op dit moment heb ik ook geen kant-en-klare oplossing.”

 

Er is in de branche wat wrijving tussen huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Schoonheidsspecialisten zien de huidtherapeuten als concurrent. Stel dat de wetgeving verandert, dan moeten schoonheidsspecialisten een duurdere huidtherapeut in dienst nemen voor de behandelingen die zij eerst zelf deden en waarmee ze een goed belegde boterham verdienden. Hoe denk jij hierover?
"De huid wordt door verschillende hulpverleners gezien. Huidzorg is heel divers en binnen de zorg voor de huid zijn er in Nederland meerdere beroepen die zich hiermee bezighouden. Al deze beroepen hebben een ander profiel en een andere verantwoordelijkheid en achtergrond. Maar ze zitten allemaal op de huid…
Er ontstaat wrijving tussen de beroepsgroepen omdat ze allemaal in beweging zijn en het beste willen voor hun cliënt of patiënt. Maar ik zeg altijd ‘waar wrijving is, ontstaat glans’. Laten we dus vooral met elkaar praten over de verschillen en de overeenkomsten en de zorg voor de cliënt/patiënt niet uit het oog verliezen. Want daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.”
 

Je hebt momenteel nog een baan. Hoe ga je dit combineren?
“Klopt, momenteel werk ik 32 uur bij Huidfonds als directeur-bestuurder. Dit fonds zijn mijn team en ik sinds twee jaar meer op de kaart aan het zetten. Huidfonds en ANBOS bijten elkaar niet. Het Huidfonds is een fondsenwervende organisaties die zich inzet voor preventie, verbeteren van zorg voor mensen met een huidaandoening en acceptatie van de huid die ’anders’ is. ANBOS is een vereniging voor belangenbehartiging en kwaliteitsverbetering voor schoonheidsspecialisten. Beide organisaties hebben dus een andere missie en visie.
Ik heb mijn hele leven al veel verschillende functies en studies gecombineerd. Want naast mijn werk bij het Huidfonds deed ik een masterstudie en had ik nog een baan van zestien uur als docent Huidtherapie op de Hogeschool Utrecht. Ik merk dat het combineren van verschillende dingen me scherp houdt. Het is vooral een kwestie van timemanagement.”


Jantine in het kort:
Achtergrond: Jantine komt uit een familie van schoonheidsspecialisten. Haar oma, moeder en schoonzus zijn allemaal ondernemer/schoonheidsspecialist (geweest).
Werkervaring: Directeur-bestuurder Huidfonds, voorheen docent Huidtherapie Hogeschool Utrecht en MT lid Huidtherapie, manager Huidtherapie en ze had twaalf jaar haar eigen praktijk met personeel.
Opleidingen: Master Zorgtraject Ontwerp, hbo-opleiding Huidtherapie.
Leeftijd: 40 jaar
Gezinssamenstelling: Woont samen met haar vriend en zoontje van zes in Utrecht.
Hobby’s: Yoga en hardlopen.


 

Bestel nu 2 gratis proefnummers » « Overzicht

Bestel 2 gratis proefnummers

Aanmelden Nieuwsbrief